Una dintre tendințele majore în ceea ce privește starea de sănătate din ultimii ani, în special în țările mai bogate, este reprezentată de trecerea către o dietă bazată pe plante. Majoritatea oamenilor fac acest lucru din motive etice, dar și pentru că știm faptul că producția de carne la scară largă are un impact semnificativ asupra schimbărilor climatice.

Cele mai scăzute rate globale ale mortalității au fost înregistrate în cazul celor care consumau până la 80 g de carne pe zi. Cercetătorii au ajuns la concluzia că „un consum scăzut de carne ar putea fi benefic pentru sănătate. Acest lucru este de înțeles, deoarece carnea reprezintă o sursă importantă de nutrienți, precum proteine, fier, zinc, mai multe vitamine B, vitamina A și acizi grași esențiali”.

Într-un alt studiu, cercetătorii din cadrul Universității Oxford au înregistrat nivelurile de vitamina B12 prezente în sânge, în cazul a 689 de bărbați, dintre care 226 sunt consumatori de carne, 231 vegetarieni, iar 232 dintre aceștia sunt vegani. Aceștia au descoperit faptul că 52% dintre vegani și 7% dintre vegetarieni aveau deficit de vitamina B12.

De Gabriel Petrea

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.