Constanța secolului XXI…vrei să te deconectezi de viața alertă în care ești angrenat printr-o plimbare în parc. Perfect până aici!

Care parc? Pentru o plimbare mai lungă ai fi tentat să alegi Parcul Tăbăcăriei. Acesta se întinde pe aprox.99ha, găzduind o diversitate de mii de plante (doar lalelele însumează 60 de varietăți), poduri și podețe, trei lacuri interioare ce cuprind insule, peninsule și istmuri…numai citind această scurtă descriere și deja ai vrea să fii acolo!

Iată o modalitate de a te contopi cu natura, de a te delecta cu chipul ei, de a-i simți miresmele specifice, de-a trăi clipe frumoase care se vor tranforma rapid în amintiri plăcute…Acum ar fi fost momentul potrivit să postez o imagine evocatoare…numai că nu insist să vă dezamăgesc.

Insist însă cu sugestia de-a face presiune asupra celor în măsură să se aplece asupra acestui parc pentru a-l “șlefui” și a-l dărui constănțenilor, dar și lumii întregi, astfel încât să numărăm zilele cu nerăbdare până la revenirea în miezul lui, devenind o sursă de energie pozitivă, de inspirație și sănătate.

Sunt atâtea exemple pe această generoasă planetă, care pot servi drept modele orientative, din care însă voi enumera doar două – Parcul Nicolae Romanescu din Craiova & Central Park din New York.

Ambele poartă amprenta omului, în cele mai mici detalii, fiind gândite să înglobeze o vegetație pitorească indiferent de anotimp, să te uimească cu zonele special amenajate pentru niște cadre fotografice de vis și să-ți redea încrederea în frumusețea sufletească a umanității…

de Cristina Papazian

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.