De ceva timp s-a inventat roata și în Constanța (apă caldă nu avem, bine că avem roată)! Mare, frumoasă și extrem de prețioasă! Constănțenii au fost in delir. În sfârșit nu mai trebuie să îi asculte, înghițind în sec, pe lăudăroșii care s-au „dat” cu roata londoneză! Acum, se pot lăuda și ei altora mai puțin norocoși decât ei! Și dacă esti elev de nota 10 sau pensionar intri gratuit! Și cum Constanța este plină de pensionari de nota 10.. a fost ceva coadă la început!

Nu a contat că era așezată într-o parcare, undeva într-o zonă de unde nu poți vedea prea multe… doar marea și Cazinoul! De fapt .. ce mai contează daca poți vedea Cazinoul! Dragul nostru Cazino, a cărui singură tovarășa a fost marea cea capricioasă care ani de zile l-a înconjurat cu aerul ei sărat. Aer sărat care a „mâncat” zilnic din el câte puțin, câte puțin până a ramas acum trist și singur, dărăpănat și zgribulit. Dar ce contează, il poți vedea din roată!

Acum, ca avem City Manager, dăm roata jos! Se pare că ^nenea^ din Brașov care deține roata (că din Constanța nu s-a găsit nimeni să investească) nu mai are autorizație de funcționare încă de la 1 noiembrie 2020. Deci, ce să vezi, după nici un an, roata va fi dată jos. Propun, totuși, să facem un bazorelief cu ea sa nu uitam ca a existat;  o stemă a orașului Constanța care să fie reprezentă de roata buclucașă. Măcar atât să ne rămână de pe urma ei!

de Otilia Mărculescu


Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.