Controlarea emoțiilor ar trebui sa ne ajute în viața de zi cu zi, dar oare chiar așa este?

Da, și eu ca și mulți dintre voi am citit tot felul de cărți despre controlarea gândurilor și a emoțiilor. Se pare că intrăm în tot felul de belele din cauza sentimentelor noastre. Și cine este vinovat pentru asta? Cei din jurul nostru? Situațiile in care ne aflăm? Dăm mereu vina pe cineva sau pe ceva pentru toate emoțiile negative care simțim că ne înconjoră. Și dacă nu avem pe cine da vina, inventăm așa zișii „oameni toxici” sau „oameni care ne fură energiile”, apoi începem să îi evităm, începem să ne izolăm puțin câte puțin în fiecare zi.

Dar ne-am gândit vreodată că nu oamenii și locurile sunt de vină, ci poate noi suntem de vină? Cum altfel se poate explica faptul că doi sau mai mulți oameni care se confruntă cu aceeși situație, au reacții diferite.

Spre exemplu, dacă un grup de oameni sunt luați ostatici, unul poate face un atac de panică, iar unul se poate gândi rațional la un mod de a alerta poliția.

Ce părere aveți? Până la urmă, poate că nu gândurile noastre sunt de vină pentru ceea ce ni se întâmplă. Poate că tot ceea ce am citit până acum despre cum ar trebui să ne controlăm gândurile pentru a ne influența viitorul este doar o idee care prinde la public.

Dacă de fapt, totul este mult mai simplu și tot ceea ce trebuie să facem este să ne schimbăm percepția asupra lucrurilor?? Nu ți s-a întâmplat niciodată să te cerți cu cineva, să fii convins că persoana respectivă este de vină, iar după un timp să iți dai seama că poate TU ești cel care a greșit? Sigur că ți s-a întâmplat! Ai privit din altă perspectivă! TU ești cel care oferă o formă, o voce gândurilor și emoțiilor tale! Din perspectiva egiptenilor, RA era grandios, din perspectiva crestinismului, el nu exista!

Dragă prietene, nu te lăsa condus nici măcar de gândurile tale! Tu ești singurul stăpân asupra vieții tale! Trăiește în pace, gândește sănătos și mergi înainte!! Viața este minunată dacă o privești din unghiul potrivit!

de Roxana Dobrescu

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.