Stau ca boul și mă minunez de obsesiile poporului român. De ce nu avem învățământ ca în Finlanda? Habar n-am! Dar de ce ar trebui să fie neapărat ca în Finlanda? De ce să nu fie ca în China? Sau în Coreea de Sud? Că fac performanță, nu glumă!

De ce n-avem autostrăzi? Și dacă am avea, ce? Am trăi mai bine? E plină Franța de autostrăzi, și Parisul de veste galbene, care protestează violent pentru că le scade puterea de cumpărare, salariile sunt mici, benzina/motorina scumpe.

De ce întârzie trenurile CFR? De ce sar de pe șine? Păi, din același motive pentru care întârzie și sar de pe șine trenuri în toată lumea: tehnologiile și materialele, operatorii umani au limite. Ce putem face noi este să reducem riscurile. Dar atât! Și, apropo de asta: azi s-a publicat în Franța un raport din care rezultă că întârzierile cumulate ale curselor aeriene au însumat, în 2018, 34 de ani! 17.870.400 de minute, fără ani bisecți! Și atunci?

Atunci să ne vedem de ale noastre, să lăsăm obsesiile și să încercăm să ne facem viața mai bună cu lucruri mici, la îndemâna noastră. Ciorile de pe gard sunt doar ciori pe gard.

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.