Și cică nu e bine. Că stresează delfinii albi, și unește fizic Hong-Kong-ul cu China continentală. Și nu dă bine în poză.

Occidentul ar face bine să pună mâna să construiască, nu să stea să-i critice p-ăia care construiesc acum. Ultima mare lucrare de infrastructură din Europa a fost tunelul pe sub Canalul Mânecii. Pe cel din Elveția și viaductul de la Millau nu le pun la socoteală, că nu rezolvă cine știe ce lucruri.

Problema este că Europa nu mai are nici arhitecți, nici proiectanți, nici executanți pentru așa ceva. Critică China pentru că au murit, în accidente de muncă, 18 oameni care lucrau la pod. Dar nu scoate un cuvânt când în România mor în fiecare an, ca muștele, muncitori care sapă un nenorocit de șanț sau curăță o fântână!

Dacă tot vor relansarea Europei, armata aia de birocrați inepți de la Bruxelles ar trebui s-o facă prin relansarea marilor lucrări de infrastructură. Dar birocrații n-au nici imaginație, nici sensul servirii interesului public.

de Constantin Gheorghe

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.