Lucrurile stau cam așa, vor sau nu vor cei care ne conduc: ”austeritatea” nu rezolvă nimic, cum n-a rezolvat nici între 2009 și 2012. Ea doar agravează problemele economiei. Ceva de genul ”stop and go!” deși se poate și altfel.

Dar de ce să se agite? E mai simplu să bage vechile lozinci, să facă din ”bugetari” țapi ispășitori, să bage oameni în sărăcie lucie, și să mai direcționeze niște bani publici către clientela politică și către sponsorii lor. N-au nicio prioritate, economic și social vorbind.

E un cerc vicios, l-am mai văzut. Pentru a ieși din el va fi nevoie de revenirea la normalitatea creșterii veniturilor cetățenilor, indiferent de domeniul în care lucrează, și de statutul lor social. Doar că până atunci pierdem timp, ne ”subdezvoltăm”, distanța dintre noi și restul membrilor UE crește în toate domeniile. Pentru că noi nu avem cu adevărat o ”dreaptă”. Avem niște maimuțoi, care-și pun în piept ecusonul de ”dreptaci”. Cine gândește economic pentru ăștia? Stamule? Năsui? Care sunt ideologii lor? Turcan? Bulai? Cacamicu? Cine gândește pentru indivizi precum Cîțu? Care sunt intelectualii dreptei? Nu profitorii, gânditorii! Și atunci?

Atunci bine, pa! Atât s-a putut, atât se poate, atât se va putea!

de Constantin Gheorghe

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.