Le Monde anunță internarea la reanimare a unui deputat LR(Republicanii) de Haut-Rhin, și infectarea cu Covid-19 a unui angajat al Parlamentului. Citind comentariile, realizezi că băieților le-a ieșit: ura împotriva democrației și parlamentarismului a învins! Ți se face greață! Faptul că e un om în suferință nu mai contează. Faptul că e politician îi anulează statutul de om! Niciun fel de străbatere din partea autorilor jegoaselor comentarii. Nu contează faptul că respectivul deputat a ajuns acolo în urma unui vot popular, nu s-a repezit el să-și pună curul pe un scaun!

În politică se petrec destule lucruri nelalocul lor. Destule legi sunt făcute și pentru interese particulare. De destule ori binele public este dat uitării. Dar nu doar politicienii sunt vinovați de asta. Cetățenii nu trebuie să își asume responsabilități, să facă presiuni pentru a îndrepta lucrurile? Vedeți pe cineva protestând față de privatizarea prin OUG a sănătății? Nu, dar sigur veți vedea veselia canibalică a respectivilor ”beneficiari” ai privatizării, care se vor bucura dacă i se întâmplă ceva unui politician. Concluziile le tragem fiecare, cum putem.

de Constantin Gheorghe

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.