Teoretic, libertatea practic fără limite, de exprimare, de circulație, de a întreprinde, de a alege și a fi ales, ar trebui să pacifice societatea. Atunci practic de ce suntem în permanent război? Ce e în neregulă? Ce lipsește?Un răspuns ar fi responsabilitatea. Dar, cu rare excepții(e drept, cele mai vizibile și mai mediatizate) cei care exercită un drept sau folosesc o libertate sunt responsabili în demersurile lor.
Ce nu funcționează? Cine-i vinovat? Nu avem conștiința faptului că drepturile și libertățile se exercită în comun? Că, de fapt, noi nu vrem drepturi și libertăți egale pentru toți, ci doar privilegii, și ceea ce vedem este doar lupta pentru cât mai multe privilegii? Cred că lucrurile astea chiar trebuie discutate. Poate că în comunism era mai multă egalitate, chiar și în sărăcie, și mult mai puține privilegii. Poate. Dar trebuie să vedem de unde ni se trage răul.
de Constantin Gheorghe

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.