„La început, internetul a fost doar un mic proiect de cercetare. Acum este esențial pentru societate și structura sa, iar scopul inițial nu mai este același”, spune James Ball.

În ianuarie 1989, doi ingineri, Kirk Lougheed din cadrul corporației Cisco System și Yakov Rekhter din cadrul IBM (International Business Machines), au participat la o conferință de tehnologie din Austin, Texas. Cei doi ingineri căutau să găsească o soluție, pe termen scurt, pentru problemele legate de modul în care datele circulau pe internetul nou-înființat, care, la momentul respectiv, conecta aproximativ 100.000 de computere, din întreaga lume.

În anul 2019, internetul a împlinit 50 de ani. În primele două decenii, a luat amploare treptat, în cadrul instituțiilor care deja se cunoșteau și aveau încredere reciprocă, apoi, în anii 1990, a avut parte de o creștere incredibilă până în prezent. Pe parcursul evolutiei internetului nu a fost luată o decizie de a reorganiza rețeaua. Nu o putem reconstrui de la zero, de aceea trebuie să reparăm ceea ce avem în momentul prezent.

De Gabriel Petrea

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.