În prezent, majoritatea roboților utilizează localizarea și cartografierea simultană (SLAM), pentru a identifica locația exactă a acestora, într-un anumit spațiu. În același timp, trebuie să urmărească permanent locația lor pe o hartă, actualizându-și în același timp informațiile despre mediul înconjurător.

„Tehnologia SLAM este performantă și excelentă. Provocarea oamenilor de a interacționa cu roboții SLAM este aceea că trebuie să se gândească la capacitatea acestora de înțelegere a termenilor dictați. Este un limbaj foarte rigid și trebuie să ne adaptăm la capabilitatea roboților. Scopul este de a inversa acest lucru și de a-i permite robotului să se adapteze la limbajul uman”, a declarat Jason Corso, din cadrul Universității Michigan din SUA.

„Am colectat o cantitate imensă de date despre sisteme robotizate reale, cu date de intrare umane. Acestea sunt date pe care dorim să le privim în ansamblu”, a declarat Shurjo Banerjee din cadrul Universității din Michigan.

de Gabriel Petrea 

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.