Din 2006 firma auto MG (engleză, cu o lungă tradiție în domeniu) aparține chinezilor. Și, de curând, s-a lansat pe piața franceză cu un SUV electric, MG (Morris Garage) ZS EV, pe la vreo 30.000 de euro, fără bonusul ecologic de 7.000 de euro, oferit de statul francez.

O revistă auto, Challenges, participă la test. Revista are drept acționar firma Renault. Și jurnalistul ne spune cu superbie că autoturismul ”souffre de l’image péjorative de son origine chinoise”, uitând că Dacia/Renault Spring, tot electrică, este, de fapt, o altă chinezărie!

Imagine proastă, sau nu, firma a vândut scurt, cu o singură reprezentanță în Franța, cea de la Paris, 300 de bucăți! Ăsta să fie motivul paramponului? O fi! Pentru că Citroen c 4 electric, proaspăt prezentat publicului, cu o autonomie de 350 de kilometri, costă 36.600 de euro, plus pomenitul bonus de 7.000 de euro de la stat. Un SUV similar MG, de la Peugeot, trece lejer de 40.000 de euro, plus bonusul.

Cum spuneam, capitalismul ar fi minunat, dacă s-ar putea feri de concurență…

de Constantin Gheorghe

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.