Când aud „mă încred în instinctele mele” îmi vine să indic un animal la întâmplare și să răspund „și el”. Oamenii nechibzuiți cu instinctele lor ascultă imperativele hormonilor și-și distrug șansele de a accesa nivelele superioare din punct de vedere evolutiv.

Este just că acționăm mai întâi instinctiv și mai apoi rațional și emoțional (bărbații), respectiv emoțional și rațional femeile. Însă asta se întâmplă doar în situațiile limită, nu tragi cuiul de la parașută când treci printr-un gol de aer, în avion fiind.

Instinctele sunt bune doar în situații limită: când sare tigrul pe tine. Unde mama dracului mai vedeți voi tigrii în afară de zoo sau TV însă?

În trecut, omul se identifica cu corpul, acum se identifică cu eul social, deci mă refer la instinctul de conservare a propriei integrități identitare. Nevoia obsesivă de a avea dreptate dincolo de orice explicație rațională…

Este esențial să ne dezvoltăm capacitatea mentală de a ne detașa de anumite situații, opinii emoționale și atitudini mentale.

de Konstant Nihil

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.