„Au murit ca prostii!”

Nu stiti de unde vine?

Mancand ce n-au avut vreodata sa manance, imbracandu-se cu ce n-au imbracat niciodata, umbland prin lumi pe care n-au visat sa le vada, romanii, noi, uriasa majoritate, le-au spus asta eroilor de la Revolutie. Ranjind satisfacuti in timp ce-si sugeau maselele de resturi. Au picurat jegul zi de zi in urechile oricui s-a nascut aici de 30 de ani incoace, la fiecare aniversare se aude mult mai tare decat orice rememorare. „Au murit ca prostii”, se felicita intre ei desteptii care n-au fost niciodata o minoritate, asa cum ne place sa credem. Ei sunt invingatorii, nu Iliescu si clica, dar cine te-ar auzi daca ai spune-o? Nu securistii, nici politrucii, ci ei, desteptii! Politicienii nu s-au catarat pe nimic in Romania. Ei sunt Romania.

Nici ceilalti, minoritatea elevata n-a facut altceva. Ingroşand obscurul si murdarul, netraitul prin aceste locuri, luand perspectivele de la gura chiar si celor care poate le -ar fi avut, manjind simboluri, impingand oamenii sa plece. Traindu-si cu emfaza indestularea si distinctia, ei nu au spus ca cei ucisi la Revolutie „au murit ca prostii”, au fost ceva mai destepti de atat. Au facut tot posibilul s-o demonstreze.

Si uite cum azi niste doctorii au decis ca nu e cazul s-o mai faca. Ca n-au de ce si pentru cine. S-au vazut probabil in niste gropi amenajate kicios de Firea si Flutur, scuipati in batjocura de mai toata lumea, deplansi ipocrit de oportunisti, hranind felicitari reciproce ale unor analfabeti facuti ministri, cantati in imnuri puse la megafoane ruginite, dar, mai ales, si-au inchipuit ce va vorbi Romania desteapta dupa ce ei isi vor fi implinit sacrificiul

– …eh, au murit ca prostii, draga, mergem si noi la mare sambata?

de Tudor Dumitrascu

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.