Pe undeva, mă bucur de dispariția stângii franceze. Pentru că ea este cea care a început demontarea gaullismului, a pus capăt celor treizeci de ani glorioși, naționalismului economic și preferinței naționale, introducând masiv neo-liberalismul școlii de la Chicago. Unul dintre”vinovați” este Rocard. Președintele Iliescu povestea cum a decurs lupta lui cu Mitterand pentru șefia PSF. A fost la Congres, și, dincolo de discursul foarte la obiect, chiar arid, dar precis, Rocard a fost perceput ca prea ”american”. Dar și-a făcut treaba! Mai mult, francezii au fost și capii răutăților în demantelarea capitalismului renan.

Acum stânga franceză e moartă, SPD ul german nu departe de cimitir. Și nici PSD nu se simte prea bine. Nu din motive de Dragnia dictatorul. Ci din motive de ”cel mai partid pro-business”. Asta e, sic transit, alea, alea…

de Constantin Gheorghe

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.