Toate partile se intrec in a semnala ca nu pleaca pe fenta si ca stiu precis cine e in spatele Vaii Uzului. Sunt punctate persoane, institutii, partide, ambasade, uniuni multinationale, imperii vecine sau indepartate. Pe fb a explodat acuitatea in identificarea mecanismelor perverse dar totusi atat de vizibile. Evident ca nimeni nu poate concepe ca baietii de galerie de la Dinamo sau de la 666 de comitate – sau cate or fi – ar putea face asta de capul lor. La fel niste primarei obscuri sau alte specii de primate. In definitiv, nici nu conteaza. Asaltati de propriile noastre competitii de inteligenta conspirationala, uitaram complet subiectul.

Iar subiectul sunt eroii, cultul pentru ei si grija fata de cimitirele si monumentele dedicate lor. De care, de fapt, nu pasa nimanui. La 10 km de cimitirul cu pricina exista unul militar romanesc complet in paragina. La fel ca majoritatea, de care nationalistilor romani nu le pasa nici cat negru sub unghie. Cred ca avem cea mai buna ocazie de a defini acum diferenta nationalism/patriotism, rezumand o scurt la grija fata de crucile alor tai inainte de a te apuca sa tanjesti la a scuipa pe ale altora. Ce plicticos… Nicio muie, nimic, cacatu asta de patriotism este groaznic de anost. Tre sa bagi degetele in tarana, sa dai cu bidineaua, sa te intepi in cuie, pula mea, noi suntem razboinici nu salahori!

de Tudor Dumitrascu

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.