Anul trecut ne-am confruntat cu o gravă amenințare. Toate instinctele ne-au împins spre soluții imediate de conservare a ceea ce este mai valoros în existența noastră: viața. Nu spune nimeni că măsurile luate “pe genunchi” au fost cele mai oportune. Ele au fost doar cele mai “la îndemână”.

2021 va fi anul în care ne vom distanța de panică și vom învăța să conviețuim cu această amenințare. Da, vor fi numeroase schimbări permanente în paradigma socială, schimbări pe care ne angajăm să le prezicem și să vi le prezentăm aici.

Cu toate acestea, în acest moment de liniște putem reflecta asupra celor petrecute anul trecut. Vor părea similare cu scârțâitul acului pe disc. Pentru cititorii mai tineri, adăugăm un eufemism în plus: scârțâitul cretei pe tablă. De anul viitor până și acest sunet va intra în arhiva umanității.

Ca orice moment penibil din viețile noastre, îl memorăm, îl trăim viu și ne adaptăm la un viitor în care el nu se va repeta. Suntem o specie avansată și abilă de rațiune. Una din cele mai importante trăsături ale umanității este abilitatea de a plesni colectiv ceafa celor mai tembeli dintre noi, doar printr-o privire tăioasă.

De ce e important? Încă nu realizăm că aleșii noștri sunt niște simpli executanți ai nevoilor noastre. Când încep să se manifeste ca leaderi, ei derapează în incompetență crasă. Nu sunt leaderi, sunt angajați conduși de leadershipul nostru, al comunității, al voinței noastre. Votul este dovada clară că sistemul ar trebui să funcționeze.

Priviți critic prostia în decizie și alegeți cu maturitate viitorul. O vom face împreună, ca exercițiu colectiv, întreg acest an.

La mulți ani și un 2021 al rațiunii!

de Vlad Stoicescu

sursa foto-facebook

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.