Prin anii ’50-’60 apăruseră televizoarele in casele oamenilor. Alb negru, antene, semnal prost, de multe ori mergea doar in dungi, alte ori mergea din cateva lovituri, alte ori doar adormeai in fata unui ecran in dungi, in timp ce sperai a o sa prindă semnal.

Am evoluat mult. Acum avem tehnologie nu jucarie. Si in toată tehnologia asta, învățăm sa lucram de acasă, prin video call. Ședințele de orice fel se fac pe zoom. Nu mai trebuie sa ne deplasăm. Altă lume, alta viață.

Doar că.

Tehnologia inca ne bate. In ședința pe zoom inca intră cate un rătăcit care nu știe sa folosească minunea de aplicatie. Exista momente in care te simți ca intr-o ședință de spiritism cand incepi sa intrebi de nebun: „Georgiana, esti aici, esti cu noi, zi ceva sa stim ca ne auzi”.

Apoi mai sunt ședințele de terapie psihologică in care fie aplicația se blochează si tu aștepți cuvinte salvatoare de la terapeutul tau, cu o batistă udă si o dramă pentru care tehnologia inca nu are solutia perfectă.

Interviurile de angajare au toate șansele sa iasă prost pentru ca, pur si simplu, nu esti fotogenic si nu dai bine pe cameră si in plus s-a si blocat intr-un moment in care gura si ochii tai arată de parca esti un psihopat.

Dar, hei, trăim intr-o lume nouă.

de Alina Condrea

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.