Dacă n-aș locui la vreo 50 de metri de Catedrala Sf. Iosif, poate că aș înghiți propaganda asta de doi bani, gen ”catolic egal civilizație, ortodox egal mizerie!” S-a făcut gunoi și la manifestările organizate de BOR, și la cele organizate de Biserica Catolică. Doar că, spre deosebire de ortodocși, catolicii au așa o organizare pe bază de voluntariat, de zici că-i armată. Dar de făcut curățenie tot s-a făcut. Pentru că sunt oameni și oameni peste tot!

De asta mi-e silă de dubla măsură: dacă nu era vorba de Papă, până acum erau pline rețele de socializare, televiziunile și jurnalele cu fotografii de la ”dezastrul lăsat în urmă de necivilizații de ortodocși”. Acum, silentio stampa! Perfect! Așa să fie!

Asta nu înseamnă că nu avem de lucrat la educație, inclusiv educație ecologică, la disciplină(care se învață și în familie, și în școală, și în societate!) și la respectul regulilor și legilor. Toți, nu doar ortodocșii. Degradarea moravurilor nu este proprie doar Estului comunist. Întreaga lume suferă de pe urma acestui flagel.Să ne recunoaștem slăbiciunile, să ni le asumăm, și să ne schimbăm. Nu facem nimic cu pasatul pisicii moarte, cu etichetarea, demonizarea, cu dublul standard.

de Constantin Gheorghe

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.