Cu o săptămână în urmă în Franța a început migrația de la oraș la sat, vreun milion de locuitori au plecat numai din zona Marelui Paris. În urmă cu vreo 25 de ani au introdus niște scutiri de impozite dacă îți cumpărai casă la țară (case vechi, de patrimoniu) și le renovai. Ideea n-a fost rea: s-a revitalizat o bună parte a zonei rurale, s-a relansat economia în zonele altminteri calamitate.

Câtă vreme a fost cu cântec, joc și voie-bună relațiile dintre venetici și localnici au fost pașnice, până când câte un orășean cu nervii în pioneze dădea în judecată vreun cocoș mai zelos. Doar că acum lucrurile s-au schimbat radical, și au început conflicte serioase între localnici și refugiații de coronavirus. Și se pare că este doar începutul, pe fondul isteriei și al fricii de contaminare.

de Constantin Gheorghe

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.