„Aproximativ 3 milioane de dispozitive au fost infectate, prin intermediul extensiilor browserelor Chrome și Edge, care fură date personale și redirecționează utilizatorii către site-uri publicitare sau de tip phishing”, a declarat o firmă de securitate.

Cercetătorii din cadrul companiei Avast, cu sediul în Praga, au declarat faptul că au identificat, în total, 28 de extensii din cadrul browserele Google Chrome și Microsoft Edge care conțin programe malware. Programele malware au infectat dizpozitivele în momentul în care utilizatorii au descărcat imagini, videoclipuri sau alte conținuturi de pe site-uri, inclusiv pe Facebook, Instagram, Vimeo și Spotify.

„Utilizatorii au raportat faptul că aceste extensii manipulează navigarea pe internet și i-a redirecționat către alte site-uri web. Ori de câte ori un utilizator accesează un link, extensiile trimit informații către serverul de control al atacatorului, care poate trimite opțional o comandă pentru a redirecționa victima de la linkul țintă real către o nouă adresă URL, deturnată înainte de afișarea site-ul web real. Confidențialitatea utilizatorului este compromisă prin această procedură, deoarece un istoric al tuturor linkurilor accesate este trimis către aceste părți terță – site-uri web intermediare.”

de Gabriel Petrea

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.